Witaj przyjacielu dzisiaj czuję się zakochana, bo ktoś zostawił mi piękny bukiet kwiatów na drzwiach. A te zainspirowały mnie do przygotowania nowej receptury : ciastka w kształcie serca. Oto co mi potrzeba ..
Składniki:
- 500 g kruchego ciasta
- 10 drewnianych wykałaczek
- puder do dekokracji
- dżem
- cukier puder
- barwnik spożywczy
- klej cukierniczy do dekoracji
Przygotowanie:
Najpierw rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Potem rozwałkuj swoje kruche ciasto (podsyp je mąką) i wytnij z nich wzorek serduszka. Przenieś je na blachę z papierem do pieczenia i wbij w nie wykałaczki. Włóż je na 25 minut do piekarnika. Uważaj by się nie poparzyć!
Najpierw rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Potem rozwałkuj swoje kruche ciasto (podsyp je mąką) i wytnij z nich wzorek serduszka. Przenieś je na blachę z papierem do pieczenia i wbij w nie wykałaczki. Włóż je na 25 minut do piekarnika. Uważaj by się nie poparzyć!
Lukier:
Wystarczy wymieszać kilka kropli cytryny z cukrem pudrem i jajkami. Łatwe, prawda.? Gdy ciastka będą się chłodzić rozlej lukier do trzech miseczek i do każdej wlej inny barwnik spożywczy.
Teraz wystarczy tylko udekorować ciastka. Rusz wyobraźnię, spójrz jak ja to zrobiłam.
Umm.. aż mam ochotę na takie ciastka♥
Wystarczy wymieszać kilka kropli cytryny z cukrem pudrem i jajkami. Łatwe, prawda.? Gdy ciastka będą się chłodzić rozlej lukier do trzech miseczek i do każdej wlej inny barwnik spożywczy.
Teraz wystarczy tylko udekorować ciastka. Rusz wyobraźnię, spójrz jak ja to zrobiłam.
Umm.. aż mam ochotę na takie ciastka♥
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz